MAKARONOWE BABECZKI Z CIECIERZYCĄ I BOCZKIEM

Wysłany przez: Tipica Italiana W: Przepisy włoskie W: środa, wrzesień 30, 2015 Komentarzy: 0 Wyświetleń: 558

Składniki:

  • 200g makaronu wstążka (u mnie Makaron GRANORO),
  • 200g wędzonego boczku, 
  • zielona papryka, 
  • cebula, 
  • ząbek czosnku, 
  • 100g startego żółtego sera, 
  • 2 jajka, 
  • sól, pieprz, 
  • 1/2 puszki ciecierzycy.

Wykonanie

Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulką oraz czosnek. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w krótkie paseczki paprykę. Dusić chwilkę. Masę wymieszać z makaronem. Dodać rozkłócone jajka, starty żółty ser, opłukaną i odsączoną ciecierzycę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na muffinki. Piec około 25 minut w temp. 200st.

Tagi: Makaron

Komentarze

Zostaw swój komentarz

Zadzwoń do nas:

+48 695 707 073

Newsletter

Wpisz swój email, aby się zapisać